Moj eko vrtic

Moj eko vrtić

POVODOM OBELEŽAVANJA 5.JUNA, SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
KAKO SE UČI ŠTEDNJA ENERGIJE JOŠ OD VRTIĆA

U subotu, 6. juna, u Velikoj dvorani Dečijeg kulturnog centra Beograda , održana je priredba „Moj eko vrtić“, u kojoj su učestvovali pesnik Ljubivoje Ršumović, ekolog mr Gordana Brun iz “Škole za opstanak” i Leontina Vukomanović sa horom „Čarolija“.

Decu i roditelje je pozdravio Goran Radulović, pomoćnik direktora Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda.

Kroz pesmu i igru i uz pomoć publikacije “Pametna energija”, čiji su autori Gordana Brun i Ljubivoje Ršumović deca su se upoznala sa pojmovima energetske efikasnosti i zelene gradnje. Naučili su koji su to obnovljivi izvori energije, kako se kuća može “obući” i tako energija uštedeti. Na kraju je održan i mini kviz na kome su deca pokazala koje su zdrave ekološke navike usvojila.

Priredba je upriličena povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine i deo je projekta i kampanje “Moj eko-vrtić”, koje zajedno realizuju Agencija za investicije i stanovanje, Dečji kulturni centar Beograda i Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu. Osnovni cilj je upoznavanje šire javnosti i korisnika četiri energetski efikasna vrtića: „Dragan Laković“, „Zvezdana prašina“, „Tesla-nauka za život“, „Zvončica“ iz Stublina, kao i Ustanove za boravak dece sa invaliditetom „Predah“ sa principima energetske efikasnosti već primenjenih u izgradnji ovih objekata.

Ostavite komentar

Vaša adresa nece biti objavljena. Obavezna polja označena su *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.