PANlogo-copy

Voda i život – radionica o zelenim radnim mestima za učenike u Pančevu

U Tehničkoj školi „23. maj“ u Pančevu povodom Svetskog dana voda u martu 2018. godine održana je radionica u okviru projekta „Voda i život – obrazovanje za opstanak“. Projekt je finansiran sredstvima SEEDLING programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC). Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

U ovoj radionici učestvovali su učenici trećeg razreda obrazovnog profila tehničar za reciklažu i učenici četvrtog razreda obrazovnih profila tehničar pripreme grafičke proizvodnje i tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju. Ukupno je učestvovalo 14 učenika, a radionicu je organizovala nastavnica hemijsko-tehnološke grupe predmeta Dragana Vučić.

Radionica je realizovana iz dva dela koji su bili održani 23. i 26. marta 2018. godine.
U prvom delu učenici su se upoznali sa UN ciljevima održivog razvoja, a posebno su bili istaknuti oni ciljevi koji se odnose na vodu, zatim su diskutovali o zelenim radnim mestima i značaju vode za živi svet na Zemlji, a na kraju su dobili zadatak da osmisle logo i naziv kompleta koji bi služio za određivanje količine ukupnog i vezanog hlora u vodi za piće. Ovaj komplet bi se koristio u ruralnim područjima gde nema vodovoda i gde stanovništvo samostalno hloriše bunare ili cisterne iz kojih koristi vodu za piće. Učenici obrazovnih profila tehničar za reciklažu i tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju su dali predloge za naziv i slogan kompleta, a učenici obrazovnog profila tehničar pripreme grafičke proizvodnje dobili su zadatak da osmisle i nacrtaju logo kompleta.

U drugom delu radionice učenici su glasali i izabrali jedno od tri predložena idejna rešenja za logo kompleta koji je nazvan „Hlorometar“.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa nece biti objavljena. Obavezna polja označena su *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.