Voda i život – radionica ispitivanja kvaliteta pijaće vode u Pančevu

U Tehničkoj školi “23.maj” u Pančevu održana je u četvrtak 29.03.2018.godine, radionica ispitivanja kvaliteta vode  u okviru projekta „Voda i život – obrazovanje za opstanak“. Projekat je finansiran sredstvima SEEDLING programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC). Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

U realizaciji radionice je učestvovalo je 10 učenika trećeg razreda sa smerova tehničar za reciklažu i tehničar za zaštitu životne sredine. U uvodnom delu učenici su diskutovali o ciljevima UN za održivi razvoj, o  dostupnosti pijaće vode i značaju  praćenja kvaliteta vode i stanja životne sredine za planiranje odgovarajućih mera zaštite i održivo korišćenje vodenih ekosistema.
Zatim je vršena analiza uzoraka pijaće vode iz vodovoda, sa javnih česmi i iz bunara, koje su učenici uzorkovali i doneli na ispitivanje. Za ispitivanje ukupnog i slobodnog hlora koristili su komplet čiji su logo i naziv smislili učenici prethodne radionice. Rezultate analize možete pogledati ovde

Realizator:

Jovanka Vićentić

Ostavite komentar

Vaša adresa nece biti objavljena. Obavezna polja označena su *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.