Voda i život – radionica ispitivanja kvaliteta pijaće vode u Kruševcu

U Hemijsko-tehnološkoj  školi u Kruševcu  18.04.2018. realizovana je druga radionica u okviru projekta „Voda i život – obrazovanje za opstanak“ koji organizuje Škola za opstanak. Projekat je finansiran sredstvima SEEDLING programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC). Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).
Izvršene analize sa pet različitih izvora u okolini grada Kruševca, jer inače u gradu nema javnih česmi , one koje su postojale zapuštene su i nisu u upotrebi i dva uzorka iz gradskog vodovoda.  Uzorci su sa česmi u okolini grada koje koristi veliki broj kruševljana. Izvor vode u Šancu smatra se lekovitim.
Radionica je realizovana sa 28 učenika, podeljenih u dve grupe, jer tako nalaže rad u laboratoriji Hemijsko-tehnološke skole gde je radionica i realizovana. Za ispitivanje ukupnog i slobodnog hlora koristili su komplet čiji su logo i slogan smislili učesnici prethodne radionice. Pogledajte rezultate i galeriju u prilogu.
Realizator radionice,
Verica Agatonović Malinović

Ostavite komentar

Vaša adresa nece biti objavljena. Obavezna polja označena su *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.